fbpx

VHB Tape – en tape der erstatter nitter, skruer og svejsninger

vhb tape

3M VHB tape, som står for ”Very High Bond” er i mere end 30 år blevet benyttet af designere, arkitekter og konstruktører som erstatning til nitter, skruer og svejsninger ved mekaniske samlinger. Tapen er blevet benyttet til at sammenføje forskellige materialer og efterlade en glat overflade uden synlige nitter, skruer og svejsninger.

VHB tape giver mulighed for nye designmuligheder og har en stærk holdbarhed og kan i nogle tilfælde være en bedre økonomisk løsning. Tapen kan modstå de fleste former for stress såsom vibrationer, varme, kulde, temperatursvingninger, fugt, opløsningsmiddel og UV-lys, hvilket betyder, at slutproduktet tapen benyttes til, har en høj modstandsdygtighed overfor korrosion og miljøpåvirkning.

Ligeledes gør VHB tapens viskoelastiske egenskaber, at tapen absorberer stød og fordeler belastningen jævnt over hele samlingen.

 I 3M’s sortiment findes der i dag VHB tape som tætner og sammenføjer aluminium, stål, glas samt malede overflader. Med VHB tape kan du også sammenføje vanskelige materialer, herunder fx plast som PE og PP. Ligeledes kan nogle VHB tapes benyttes på pulverlakerende overflader, akryl og polykarbonat. Du finder hele vores sortiment af VHB Tape på BBN Shoppen her.

Hvordan fungerer 3M VHB tape?

VHB tape adskiller sig fra almindelig skumtape med sin viskoelsatiske egenskab. Tapens specielle konstruktion gør den unik, da den har en høj sammenhængende styrke og evne til at tilpasse sig efter materialebevægelser, som kan være forårsaget af store temperatursvingninger eller ved andre belastninger.

Tapen applikeres på en ren overflade og trykkes godt fast til det ene materiale der skal sammenføres, det kan være en god ide at bruge en applikations rulle til at trykke tapen ordentlige fast med. Dernæst tages lineren af og det andet materiale trykkes godt fast. Vedhæftningen til materialet er omgående og det er derfor vigtigt, at du får placeret materialet rigtigt første gang.

Klæbestyrken vil stige i takt med at klæbestoffet trænger ned i overfladen, men efter allerede 20 minutter er der opnået 50% af den optimale styrke. OBS! Det er vigtigt, at du rengør og affedter overfladen tapen skal monteres på før du går i gang med montering af tapen, da det har stor betydning for tapens klæbeevne. Du kan med fordel læse vores overfladerengøring og monteringsvejledning inden du går i gang. Du finder monteringsvejledningen her

VHB tape
Hvor anvendes 3M VHB Tape?

VHB tape kan benyttes i mange forskellige industrier og til mange forskellige typer af opgaver. VHB tape kan i de fleste tilfælde benyttes der, hvor du normalt vil gøre brug af nitter, skruer eller svejsning. VHB tape kan benyttes til opgaver både indendørs samt udendørs.

VBH tape benyttes i dag til køretøjer, i flyindustrien, til elektronik såsom kamera mv. Derudover benyttes VHB tape også til montering af skilte for at undgå at skulle bore huller til skruer i materialet.

Du kan i vores produktguide se, hvilke VHB tape der passer til hvilke typer af opgaver samt danne dig et overblik over de forskellige tapetyper. Du finder oversigten her

Del med dine venner