fbpx

BBN Nordic´s
Måtte koncept

En måtteløsning til fordel for miljøet

Guzzler indgangsmåtte

Ejemåtter, En bæredygtig og miljørigtig løsning med store besparelser

Anvender man som offentlig institution eller virksomhed måtter der afhentes og renses på et vaskeri, er der rigtig mange fordele ved at skifte til en måtte løsning fra BBN Nordic, som er det perfekte alternativ til lejemåtter. Løsningen er simpel: Ej jeres måtter i stedet for at leje dem og løbende betale for denne ordning og servicekontrakt.  
Mange af vores kunder spørger om det nu også er en simplere løsning for, hvad med rengøringen af måtterne? Hvordan holdes de rene? Hvordan holder de sig pæne og rene? Hvordan kommer de til at se ud på sigt?  

Vi har her forsøgt i hovedpunkter at forklare lidt omkring, hvordan det kan lade sig gøre, hvorfor det er en god ide at konvertere til vores ejemåtter, og hvilke fordele løsningen indebærer.

Den rette måtte type, til erstatning af lejemåtter

Det er ikke alle typer af måtter der kan anvendes som alternativ til lejemåtter. Vi har gennem mange års erfaring og i samarbejde med nogle af de største producenter af indgangsmåtter, udviklet og skabt en række produkter der netop har de egenskaber der er nødvendige for, at det kan lade sig gøre at skifte lejemåtterne ud med en bæredygtigt ejemåtter.  
 

De løse måtters konstruktion og opbygning med en special produceret skridsikker bagside, kanter og slidstærkt tekstilmateriale er udviklet til at tåle meget høj trafik og store mængder af snavs og fugt. Derudover er ejemåtterne nemme at vedligeholde og kan nemt rengøres ved daglig støvsugning. Mange købemåtter og lejemåtter kan ikke vedligeholdes ved en simpel støvsugning og det er derfor ofte nødvendigt at sende disse typer måtter til rens for at holde dem rene og effektive i lang tid.  

Miljømåtte system BBN Nordic

Waterhog Diamond  og Guzzler måtte med struktur der tilbageholder store mængder snavs.

effektivt måttesystem mod snavs

De måtter vi hos BBN Nordic anbefaler til at erstatte lejemåtter med bæredygtige ejemåtter er designet til at kunne tilbageholde og fastholde store mængder af groft og lettere skidt samt vand og fugt. Derfor vil I opleve at gulvet omkring måtterne er mere rent og at der vil blive slæbt mindre skidt og møg med ind i bygningen. For at bevare måtternes effektivitet og sikrer en lang holdbarhed er det vigtigt at få tømt og rengjort måtterne dagligt. Vores løse måtter er udstyret med en kraftig skridsikker bagside i naturgummi, som gør at måtten ligger godt fast på gulvet. Kanterne er slidstærke og ekstra forstærket således at måtten ikke folder op og bølger, hvorved fald og snuble ulykker undgås.  

Under måtten er der små runde dupper, som hæver måtten en smule fra gulvet. Fordelen ved dette er at måtterne kan lægges på gulve uden at misfarve eller ødelægge gulvet.  

Rengøring og vedligeholdelse af måtterne

Måtterne har en åben konstruktion og de rengøres let og effektivt. Det betyder at når måtterne støvsuges dagligt renses de for langt størstedelen af skidtet og derfor efterlades måtten ren og pæn. Skidt vil derfor ikke ligge i måtten og slide på fibrene og ødelægge måtten. 

På dage med meget nedbør kan måtterne absorbere helt op til 6 liter vand pr. kvm og fastholde det i måtten. Igen vil den åbne struktur som måtten er lavet i sikre at måtten tørrer inden for kort tid, så måtten ikke ligger og er fugtigt i for lang tid ad gangen. Uanset om I har lejemåtter eller købemåtter, så vil der altid være en daglig vedligeholdelse af måtten som skal tages hensyn til. Derfor vil der ikke opstå nye udgifter ved at skifte til en ejemåtte frem for en lejemåtte. Flere at vores kunder, som allerede har skiftet til ejemåtter, oplever at rengøringen på gulvet omkring måtten er blevet lettere og slitagen af gulvarealer mindre. 

Har du spørgsmål til vores måtte koncept?

Vi sidder klar til at rådgive dig

MÅTTE af miljøvenlige materialer

De løse indgangsmåtter vi har i vores sortiment hos BBN Nordic, som alternativ til lejemåtter, er fremstillet af miljørigtige materialer med fokus på den grønne omstilling. Størstedelen af vores indgangsmåtter er lavet af genbrugsmaterialer. Herunder er bagsiden af måtterne lavet af naturgummi, som bl.a. er fremstillet af gamle bildæk.  

Fibermaterialet som størstedelen af vores måtte sortiment er fremstillet i, er udviklet i et specialt Twisted Decolan Polypropylen fibermateriale. Materialet er fremstillet ud fra en miljørigtig tankegang med en lav CO2 udledning. Twisted Decolan Polypropylen fibermaterialer er enormt slidstærkt og er velegnet til indgangspartier, hvor der dagligt er meget trafik.  

Alle måtter er produceret på fabrikker der er i overensstemmelse med den europæiske REACH forordning, som har fokus på at forbedre beskyttelsen af menneskers sundhed og miljøet under produktion. Du kan læse mere om REACH forordningen HER.

Store besparelser allerede det første år

Ved at skifte fra en lejemåtte til en ejemåtte ligger der en stor besparelse, som ofte slår igennem allerede efter ganske kort tid – typisk ser vores kunder besparelser og investeringen tjent tilbage allerede efter 6 måneder. Lejemåtter på en servicekontrakt er ofte meget dyre og belaster løbende driftsbudgettet. På lejemåtter er der altid en bindingsperiode på omkring 3-5 år som også kan være svære at komme ud af. Vores løse indgangsmåtter er en løsning som direkte går ind og erstatter lejemåtten, hvorved man som offentlig institution eller privat virksomhed vil opnå store besparelser om året.  

Vi har hos BBN Nordic i dag mange kunder, som allerede har skiftet lejemåtterne ud med ejemåtter. Herunder har vi især kunder fra den offentlige sektor, større virksomheder, butikskæder mv. som hvert år sparer penge på at eje deres måtter frem for, at have en lejeaftale på måtter.  

En af de kommuner, som har skiftet over til vores måtte koncept, er Odense kommune. Du kan læse mere om, hvilke fordele Odense kommune oplever efter at have skiftet lejemåtterne ud med ejemåtter i artiklen HER

Miljø-venlig indgangsmåtte

STORE miljømæssige fordele

Når man vælger at skifte fra en lejemåtte til en ejemåtte, er det samtidig en beslutning der er mindre belastende for miljøet. Det skyldes 2 ting. Den første er, at der spares enorme mængder vand og rengøringsmidler, på de mange vask måtterne gennemgår gennem en lejeperiode.

Den anden væsentlige miljømæssige gevinst består i, at man som kunde undgår alle de typisk ugentlige afhentninger af hver enkelt måtte, der foregår med større varebiler eller lastbiler der indsamler måtterne.  
Disse biler udleder en stor mængde af CO2 ved denne kørsel, frem og tilbage. Derudover kan det samtidig være uhensigtsmæssigt i områder, med megen trafik omkring eksempelvis skoler, børnehaver og institutioner generelt. 

Referencer

Vi har mange gode referencer på kunder der gennem en årrække har haft anvendt vores måtte systemer. Især kommuner, skoler, institutioner, plejehjem, haller og universiteter er blandt vores kunder, som har været meget tilfredse med løsningen. Disse kan kontaktes for uddybende spørgsmål omkring konceptet og oplevelser ved skiftet fra leje til ejemåtter. Få svar på hvordan, det fungerer i det daglige med rengørings forhold, effektivitet, holdbarhed og besparelser. Kontakt til disse skal foregå ved henvendelse til BBN Nordic, som vil sørge for den videre kontakt. 

Udvalgte måtte referencer

Se vores udvalgte miljørigtige måtte referencer ved at klikke på de enkelte billeder  eller klik på knappen herunder for at se alle vores miljørigtige måtte referencer.