fbpx

Odense Kommune

Odense Kommune gik over til at eje egne måtter. Det er en god forretning. (Uddrag fra artikel i Rent i Danmark)

I Odense kommune har man siden 2018 anvendt BBN Nordic´s bæredygtige dørmåtter som er en smartere og billigere løsning uden at forringe service og drift for rengøringen på 350 enheder. I 2018 gjorde Odense Kommune op med sædvanen om at leje måtter til alle de kommunale bygninger, og indkøbte i stedet op imod 5000 måtter til en værdi af godt to en halv million kroner.
»Det har nu kørt i tre år og måtterne holder fint endnu. Hvis vores business case ender med at holde, således at vi kan have de fleste måtter liggende i fem år, ender det med, at vi sparer 80 procent på vores måtter,« fortæller Kenneth L. Andersen. Og alt tyder på, at måtterne holder i en fem-årig periode.
»Jeg havde gennem nogen tid overvejet at udfordre området, fordi jeg synes, vi havde en ret dyr løsning. Samtidig var der meget arbejde forbundet med kontraktstyring og bogføring, når fakturaer og kreditnotaer ikke stemte overens. Derfor var målet også, at vi kunne spare tid på kontraktstyring og økonomiarbejde i forhold til bogføringen.«
Odense Kommune implementerede en ny løsning i 2018, men forud var måtteløsningen testet af på nogle udvalgte institutioner i 2017/18.

Gået over al forventning
Indtil videre er det gået over al forventning. Måtterne har nu ligget i tre år, og ingen er i nærheden af at skulle skiftes endnu.
»Det lyder næsten for godt til at være sandt, men jeg må bare sige, at vi er imponeret over, hvor meget smuds og snavs måtterne tager og løsningen lever helt op til vore forventninger,« siger Kenneth L. Andersen.
En afledt miljøeffekt af, at kommunen selv ejer måtterne er, at der spares en masse kørsel og dermed CO2, for måtterne skal ikke længere hentes ind til rens og vask. De rengøres på stedet.

ANDRE REFERENCER