fbpx

Kokosmåtter

Indendørs tæppemåtter
Kokusmåtter

Kokosmåtter - en STILSIKKER måtte med et naturligt råt look

Kokosmåtter er en meget effektiv og slidstærk indgangsmåtte der fås på mål. Kokosmåtter kan benyttes til montering i måttehuller, men kan også lægges frit på gulvet ved indgangspartiet. Kokosmåtten har en gummi bagside og har en god børsteeffekt, der effektivt renser skoene. Med en kokosmåtte får I et indgangsparti, som fremstår rent og pænt og som samtidig er indbydende for jeres kunder.

Kokosmåtter fås i de traditionelle naturhår fibre i en lysebrun nuance eller som farvede versioner, hvor især de mørke og sorte farver er meget populære, da man ikke kan se skidt og snavs på samme måde, som ved den lysebrune kokosmåtte. Kokosmåtten har et råt udtryk der giver et naturligt look til indgangspartier og passer specielt godt til ældre rustikke bygninger, hvor inventaret også er af ældre dato. Ligeledes passer denne type måtte også godt sammen med trægulve eller der, hvor der ønskes et mere klassisk look i indgangspartiet.

Kokosmåtten fås i naturfarven i en række forskellige højder, men ønsker du en af de farvede kokosmåtter fås den kun i en højde. Du kan se de forskellige højder i skemaet nedenfor.

Hvis du har brug for at få din kokosmåtte monteret, står vores dygtige montører klar. Og har du spørgsmål eller ønsker rådgivning, så du kan finde den helt rette løsning til dit indgangsparti, så kontakt os endelig for en uforpligtende samtale. 

 

Kokosmåtte
Kokosmåtte på mål

Kokosmåttens specifikationer

Anvendelse:

Måtte til måtterammer og indendørs brug. Er velegnet til medium trafik. 

Områder:

Kokosmåtten er velegnet til – Virksomheder, fredede bygninger og rustikke/ældre bygninger.

Standard størrelser:

Tilskæres i alle mål og former. Rulle bredde er 200cm

Højde: Måtten i natur farve findes i højderne: 13, 17, 20, 23 og 28mm
Måtter i farver findes i højden: 17mm

Farver:

Natur, grå, koksgrå, sort, rød, grøn, brun, karry, bordeaux, blå

Du kan finde udvalget af Kokosmåtter på vores webshop:

Ønsker du at få din kokosmåtte monteret?

Få et uforpligtende tilbud på montage af kokosmåtten ved at klikke på knappen under og vi vil vende retur til dig snarest.

kokosmåttens historie

Historien om kokosmåtten begynder i 1920’erne, hvor produktionen af måtter af siv var i fuld gang. Men siv blev stadig mere sjældne, og derfor blev kokosfibre taget i brug som et glimrende alternativ, som også kunne væves af maskiner.

Kokosfibre findes i laget mellem kokosnødden og dens ydre skal og er tykkere og stivere end f.eks. bomuldsfibre. Friskhøstede kokosnødder giver en lettere fiber end ældre kokosnødder.

I 1950’erne opstod en blomstrende kokosindustri, men i midten af 1960’erne mødte den konkurrence fra  bløde gulvbelægninger, såsom nylontæpper.

Alligevel forsvandt kokosmåtten aldrig. En af årsagerne er kokosmåttens tidsløse design, som komplimenterer enhver indretning fra moderne til klassisk. Kokosmåttens grove, børstelignende tekstur kombineret med garnets naturlige farvenuance gør, at denne måtte kan kombineres med cementgulve, keramiske fliser, træ og endda tekstilgulve.

I modsætning til hvad mange tror, kan kokosmåtten holde på en del fugt. Resultatet er lavere vedligeholdelses- og rengøringsomkostninger for alle gulve. Den ftalatfri PVC-bagside beskytter også det underliggende gulv mod indtrængende fugt samt skidt og snavs.