fbpx

Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune har som en af de første kommuner valgt at købe sine indgangsmåtter fremfor at leje måtter, som ofte inkluderer en vaskeløsning. Nu står personalet selv for rengøring som klares med støvsugning og derved spares der betydelige mængder vand og rengøringsmidler. ”Da vi indførte de nye indgangsmåtter måtte vi også ændre lidt på vores vante arbejdsgange. I dag skal vores rengøringspersonale nu skal sørge for at støvsuge måtter. Tidligere blev de afhentet og vi skulle ikke tænke mere på det. Vi kunne dog også se, at det var forskelligt hvor beskidte måtterne var, og nogle gange kunne de godt klare en uge mere på gulvet inden de skulle vaskes og renses. På den måde kan vi se, at vi kan hjælpe vores miljø ved at bespare betydelige mænger vand”, fortæller Carsten Thorvaldsen, dagtilbudsleder, Bødkergården Østervrå. ” Vi er meget tilfredse med den nye løsning”.

Mindre trafik

”Når måtterne ikke længere skal transporteres til og fra vaskerierne i større lastbiler, så undgår vi også tungere trafik omkring bl.a. skoler og børnehaver. Det er vi meget glade for”, udtaler Carsten Thorvaldsen. ” Mindre trafik er også mindre Co2 udledning, og det kan vi kun bifalde”.

Grøn investering

Frederikshavn Kommune har som en af de første kommuner valgt at købe sine indgangsmåtter fremfor at leje måtter, som ofte inkluderer en vaskeløsning. Det betyder helt konkret, at kommunen nu selv ejer sine måtter og ikke længere er bundet af en leasing aftale. ”Vi ejer nu selv måtterne, og vi kan se vi kan spare mange penge på rengøring af måtter fremadrettet. Det er vi naturligvis meget glade for”, afslutter Carsten Thorvaldsen.

Gamle bildæk får ny chance

Indgangsmåtterne er fremstillet af miljørigtige materialer. ” Størstedelen af vores indgangsmåtter er lavet af genbrugsmaterialer. Herunder er bagsiden af måtterne lavet af naturgummi, som bl.a. er fremstillet af gamle bildæk.” forklarer Allan Elbek Basbous, partner i firmaet BBN Nordic. ” Fibermaterialet som størstedelen af vores måtte sortiment er fremstillet i, er udviklet i et specialt Twisted Decolan Polypropylen fibermateriale. Materialet er fremstillet ud fra en miljørigtig tankegang med en lav CO2 udledning. Twisted Decolan Polypropylen fibermaterialer er enormt slidstærkt og er velegnet til indgangspartier, hvor der dagligt er meget trafik.” 

ANDRE REFERENCER