Rådgivning
om solfilm
på vinduer
Få styr på varmeproblematikken
Solfilm på Vinduer - Få den rigtige rådgivning og vejledning
Solfilm på vinduer mod varme kan – hvis det udføres korrekt med den rette solfilm – have en god virkning og dermed også løse en stigende problemstilling i mange virksomheder, hvor det bliver alt for varmt når solen skinner.
På mange arbejdspladser oplever ansatte udfordringer med for varme lokaler, som kan føre til træthed, hovedpine og andre gener der kan være med til at nedsætte energiniveauet og arbejdeseffektiviteten. Denne problematik ender ofte fra medarbejdernes side i en APV, hvor i beskrivelsen kan fremstå som et stort problem på en arbejdsplads. Med solfilm på vinduerne opnås en markant forbedring af indeklimaet og arbejdsmiljøet når indetemperaturen bliver sænket til et niveau som er behageligt at opholde sig i.
BBN Nordic leverer, monterer og rådgiver omkring brugen og effekten ved montage af solfilm på vinduer til virksomheder, offentlige institutioner og private boligejere i hele landet. Vi tilbyder hjælp og giver gode råd før investering i en løsning med solfilm på vinduer. Dette er for at sikre at den helt rigtige effekt af solfilm opnås i forhold til det aktuelle ønske og behov. Vi lever af tilfredse kunder så derfor er en af vores vigtigste styrker at kunne give vores kunder en troværdig og korrekt rådgivning, hvorfor vi bl.a ved hjælp af nedenstående værktøjer tilstræber den bedst mulige tryghed og kvalitet for de projekter vi udfører.
Glassets egnethed til solfilm
Alt glas er forskelligt. I dag findes mange forskellige glastyper, og solfilm mod varme vil fungere forskelligt og have forskellig effekt afhængig af netop glastypen. Det er ikke nok udelukkende at vurdere en solfilms effekt ud fra et datablad. Effekten af solfilm skal måles ud fra den samlede konstruktion, hvordan virker en given solfilm monteret på den specifikke glaskonstruktion. Vi hjælper med rådgivning om korrekt valg af solfilm til vinduer ud fra glastypen, i forhold til den problematik der ønskes løst.
Energibesparelses-beregning ved montage af solfilm på vinduer
Vi foretager også energibesparelses-beregninger. Her får man en idé om den forventede besparelse på elregningen samt, hvor lang tid investeringen i solfilm mod varme vil være om, at have tjent sig selv hjem. Denne ydelse tilbydes primært større projekter på over 500 m². Behovet for nedkøling i sommerhalvåret, vil i nogle tilfælde have en betydelig positiv effekt på omkostninger til energi (kWh) og trivselsmiljø.
Solfilms effekt på g-værdien i glasset
G-værdien i glasset er et udtryk for, hvor stor varmetransmissionen er ind i en bygning gennem glasset. Ved opsætning af solfilm på vinduer – med korrekt solfilm type og placering – vil solfilmen nedsætte g-værdien og dermed forbedre rudens evne til, at reflektere den indtrængende varme som skaber dårligt indeklima.
Vi tilbyder beregning af ændret g-værdi med solfilm på vinduer, som beregnes og udføres af ingeniører fra 3M. Data viser også ændrede værdier for varme absorbering, lystransmission og refleksion inde/ude mm.
Undgå termisk sprængning i glasset ved montering af solfilm på vinduer
Bestemte vindueskonstruktioner og visse interne og eksterne forhold, kan medføre en for høj varmeabsorbering i glasset med solfilm. Derfor er det altid vigtigt at vi besigtiger bygningen før valg og anbefaling af filmtype. I visse – dog ganske få situationer – fraråder vi montage af solfilm på vinduerne, såfremt risikoen for termisk sprængning er til stede. Typisk vil en indvendig montage på 3-lags glas altid frarådes.
Der skal tages højde for anden ekstern og/eller intern afskærmning, varmekilder, skyggepåvirkninger, glastype og størrelsen på ruderne. Da disse faktorer kan spille en rolle i forbindelse med ophobning af varme. Derfor foretages i visse tilfælde, en stresstest, for at vurdere sandsynligheden for sprængninger. I stort set alle tilfælde vil en udvendig montage løse problemet idet varmen, der strømmer gennem glasset, mindskes.
udvalgte solfilm referencer
Se vores udvalgte solfilm referencer ved at klikke på de enkelte billeder herunder eller klik på knappen for at se alle referencer.