Vil du høre mere?

Med bygningen som omdrejningspunkt

RÅDGIVNING OM SOLFILM

Her kan du læse om vores rådgivning om solfilm generelt, samt vores procedure inden opsætning på glas.

Målinger, beregninger og test:

Temperaturmåling

Vi foretager temperaturmålinger uden beregning på vinduer uden solfilm sammenlignet med vinduer med solfilm – for at påvise den forskel, det vil give i temperaturen. Disse målinger udføres som regel i sommerhalvåret, hvor der er flest solskinstimer ca. 1 uge ad gangen med målinger hvert 15. min.

Energibesparelses-beregning

Vi foretager også energibesparelses-beregninger. Her får man en idé om den forventede besparelse på elregningen, samt hvor lang tid investeringen i solfilm vil være om at have tjent sig selv hjem. Denne ydelse tilbydes primært større projekter på over 500 m². Behovet for nedkøling i sommerhalvåret vil i nogle tilfælde have en betydelig, positiv effekt på omkostninger til energi (kWh) og trivselsmiljø.

Simulering af effekt ved solfilm

Med vores specialudviklede simulerings-software, udviklet af ingeniører fra bl.a. COWI med indeklima som speciale, kan vi udarbejde estimerede data af den forventede effekt på varmeindfaldet – total solenergi – ved montage af en given solfilm. Sammenligningen foretages med og uden solfilm.

Termisk sprængning – Stresstest

Bestemte vindueskonstruktioner og visse interne og eksterne forhold, kan medføre en for høj varmeabsorbering i glasset med solfilm. Derfor er det altid vigtigt at vi besigtiger bygningen for at fastlægge glastypen og de interne og eksterne forhold før valg og anbefaling af filmtype. I visse – dog ganske få situationer – fraråder vi montage af solfilm, såfremt risikoen for termisk sprængning er til stede. Typisk vil en indvendig montage på 3-lags glas altid frarådes!

Anden ekstern og intern afskærmning, varmekilder, skyggepåvirkninger, glastype og størrelse på ruder kan også spille en rolle i forbindelse med ophobning af varme. Derfor foretages, ved tvivls tilfælde, en stresstest, for at vurdere sandsynligheden for sprængninger. I stort set alle tilfælde vil en udvendig montage løse problemet idet varmen, der strømmer gennem glasset, mindskes.

For mere information og rådgivning, kontakt os via kontaktformularen, ved opkald til tlf: 3646 8416 eller læs mere om solfilm i nedenstående brochurer: