Autoriseret montør og forhandler af produkter fra:

Solfilm til vinduer og bygninger

Solfilm til vinduer

BBN Nordic rådgiver, sælger og monterer hele 3M's omfattende program indenfor solfilm til vinduer og bygninger i hele Danmark.

Når du monterer solfilm på vinduer opnår du bl.a. disse fordele:

  • Beskyt mod solens stråler og spar på energien ved nedkøling af lokalerne.
  • Øg effektiviteten blandt dine medarbejdere. Undgå problemer med varmen eller at blive generet af blændende solstråler på din arbejdsplads.
  • Opnå bedre tyverisikring og privathed. Forhindrer at folk ser ind på arbejdspladsen.

Solfilm til vinduer forbedrer effektivt bygningers energiforbrug ved at beskytte mod solens stråler og nedkøle lokalerne. Ud over dette beskytter solfilmen dine medarbejdere mod gener fra solens stråler. Den sidste fordel med solfilm er den afskærmning filmen kan give, så fremmede ikke kan se igennem vinduerne, hvilket effektivt nedsætter risiko for indbrud.

Yderligere er solfilm til vinduer også rigtig godt, når der er tale om en bygning der eksempelvis er opført i en speciel arkitektonisk stil og man ikke ønsker markiser, eller andet, som "ødelægger" bygningens udtryk udefra. Vindues og solfilm kan i de fleste tilfælde påføres uden det kan ses på bygningen og dermed kan man bibeholde en flot bygning og samtidig få alle de ovennævnte fordele, som solfilm giver.

Klik her for mere information om indendørs solfilm

Klik her for mere information om udendørs solfilm

Solfilm til vinduer

Solfilm og vinduesfilm til kontor

Indeklima på kontoret er vigtigt for både trivslen og effektiviteten. Solens stråler opvarmer kontoret kan give et dårligere arbejdsmiljø. Derudover kan solens genere i computerskærmen hvilket nedsætter effektiviteten. Solfilm på kontorets vinduer kan afhjælpe disse problemer.

Se videoen herunder som viser hvordan Telenor fik bedre indeklima med 3M vinduesfilm på deres kontor. 

Rådgivning om solfilm

Vi foretager temperatur målinger, uden beregning på vinduer uden solfilm sammenlignet med vinduer med solfilm - for at påvise den forskel det vil give i temperaturen. Disse målinger udføres som regel i sommerhalvåret, hvor der er flest soslkinstimer.

Vi foretager også energi besparelses beregninger, primært til større projekter på over 500 m². Her får man en idé om den forventede besparelse på elregningen, samt hvor lang tid investeringen i solfilm vil være om at have tjent sig selv hjem.

Med vores specialudviklede simulerings-software, udviklet af ingeniører med indeklima som speciale, er det yderligere muligt at producere estimerede data af den forventede effekt.

Temperatur målinger

Vi foretager – uden beregning – temperatur målinger ved vinduer påsat film sammenlignet med vinduer uden, for at påvise forskelle i varmeindfald og temperatur ændringer. Dette gøres typisk i sommerhalvåret med flest solskins timer ca. 1 uge ad gangen med målinger hvert 15. min. Vi har foretaget flere målinger fra forskellige bygninger og vindueskonstruktioner hvor vi også kan fremvise resultater heraf.

Energi besparelses beregning

Denne ydelse tilbydes primært større projekter >500kvm. for at give et billede af de forventede besparelse på energiforbruget (primært sommerhalvår) og tilbage betalingsperiode ved investering i solfilm. Behovet for nedkøling i sommerhavlåret vil i nogle tilfælde have en betydelig effekt – i positiv retning – på omkosninger til energi (kwh).

Simulering af effekt ved solfilm

Ved et simulerings program udviklet i samarbejde med ingeniører fra. bl.a COWI med indeklima som speciale, kan vi udarbejde estimerede data af den forventede effekt  på varmeindfaldet – total sol energi – ved montage af en given solfilm. Sammenligningen foretages med og uden solfilm og mange gange også med forskellige typer solfilm.

Termiske sprængning – Stress test

Bestemte vindueskonstruktioner og visse interne og eksterne forhold kan medfører en for høj varmeabsorbering i glasset med solfilm. Derfor er det altid vigtigt at vi besigtiger bygningen for at fastlægge glastypen og de interne og eksterne forhold før valg og anbefaling af filmtype. I visse – dog ganske få situationer – fraråder vi montage af solfilm såfremt risikoen for termisk sprængning er til stede. Typisk vil en indvendig montage på 3-lags glas altid frarådes!

Anden ekstern og intern afskærmning, varmekilder, skyggepåvirkninger, glastype og størrelse på ruder kan også spille en rolle i forbindelse med ophobning af varme. Derfor foretages ved tvivls tilfælde stress test for at vurdere sandsynligheden for sprængninger. I stort set alle tilfælde vil en udvendig montage løse problemet idet varmen der strømmer gennem glasset mindskes.

Informations materiale

Du skal altid være velkommen til at rekvirere yderligere informationsmaterialer. Vi har følgende materialer til rådighed som kan rekvireres ved direkte kontakt pr. tlf. eller mail – udfyld kontaktformular under linket Kontakt.

1.Brochure
2.Tekniske datablade med specifikationer og ydeevne
3.Prøve ark med film prøver
4.Produktmapper
5.Brochure med ”Case Stories”
6.EN godkendelser på Sikkerhedsfilm – standard beskrivelser.

Vi aflægger naturligvis også et uformelt og uforpligtende besøg hvor vi kan vise og præsentere dig nærmere for muligheden ved anvendelse af 3M’s vinduesfilm produkter.


Generelle brochurer om solfilm3M Solfilm - "Hold hovedet koldt"

3M solfilm brochure

3M Sikkerhedsfilm brochure